PIGMENTLEASIES

PIGMENTLEASIES

We spreken in dit geval over hyperpigmentaties. Hyperpigmentatie betekend een teveel aan pigment in de huid, wat resulteert in één of meerdere vlekken die donkerder zijn dan de eigen huidskleur. Met behulp van een laser kan pigment sterk gereduceerd worden.

HYPOPIGMENTATIES

Door een laser te gebruiken die voornamelijk met zijn energie het pigment absorbeert, kunnen de aan elkaar gebonden pigmentcellen stuk gebroken worden, waardoor de vlek lichter wordt of verdwijnt. Dit proces is nooit helemaal selectief en heeft als gevolg het ontstaan van hypopigmentaties.
Hypopigmentaties zijn vlekken die lichter zijn dan de eigen huidskleur doordat het aanwezige pigment lager ligt dan elders gebruikelijk is in de huid. Dit kan een symptoom zijn van bepaalde huidziekten zoals vitiligo, maar ook als complicatie optreden na bijvoorbeeld laserbehandelingen.

BEHANDELMOGELIJKHEDEN

Hyperpigmentatie kan binnen de praktijk op diverse manieren behandeld worden, waaronder chemische peelings, producten of lasertherapie. De pico laser is hier ook uitermate geschikt voor. De pigmentcellen worden door middel van een foto akoestische reactie uit elkaar gebroken en door het lichaam zelf afgevoerd. Een egalere huid oogt tenslotte ook jong.

Wil je meer weten of een afspraak maken?