LITTEKENTHERAPIE

LITTEKENTHERAPIE

Littekentherapie is een behandeling om littekens beter te doorbloeden, soepeler te maken en de groei van littekenweefsel te remmen.

DE BEHANDELING

Littekens kunnen ontsierend zijn, zeker wanneer ze in het gezicht voorkomen, bijvoorbeeld ten gevolge van acne. Hier zijn diverse behandelopties voor mogelijk. Denk hierbij aan peelingen of lasertherapie.

ACNE LITTEKENS

Acnelittekens kunnen ontstaan en achterblijven ten gevolge van ontstekingsreacties in de huid.

Littekens in de vorm van putjes/deukjes/gaatjes in de huid kunnen storend zijn en behandeld worden met de laser.

Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende vele maanden rode/paarse vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Ook verkleuringen in de huid, die donkerder geworden kunnen zijn door de blootstelling aan UV-straling, kunnen behandeld worden met laser. Deze kunnen ook vanzelf minder zichtbaar worden, maar dit proces kan soms enkele jaren duren. Door de huid versneld te laten delen met behulp van een peeling of specifieke producten, wordt dit effect sneller behaald.

DE BEHANDELING

Met de Pico laser kunnen acne littekens behandeld worden. Je creëert kleine micro explosies in de huid, waarbij celregeneratie op gang komt en het collageen wordt gestimuleerd.

Wil je meer weten of een afspraak maken?