Gezichtsbehandelingen kunnen zowel ontspanning geven, de huidconditie optimaliseren, maar ook verjongend werken. Behandelingen die cosmetisch of medisch zijn worden beide uitgevoerd binnen de praktijk.

Acne ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.
De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.
Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.
Acnetherapie bij de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:
- Manuele reiniging van de huid.
- Dieptereiniging van de huid met behulp van chemische peelings.
- Lasertherapie.
- Adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid.
Benieuwd of uw zorgverzekeraar Acné vergoedt?

NeoStrata® ProSystem is een oppervlakkig peelingsysteem dat vanwege zijn klinisch bewezen doeltreffende werking en voorspelbare resultaten wordt toegepast door professionals in de esthetische geneeskunde. Dit systeem biedt de flexibiliteit van vier Rejuvenating Peel concentraties (20%, 35%, 50% en 70% glycolzuur) en twee Targeted Benefit Peels om de huid op te helderen en te doen stralen. Daardoor kan uw huidtherapeut een specifiek programma geheel op uw maat samenstellen.

De NeoStrata® ProSystem oppervlakkige peelings, ook wel “lunchtime peelings” genoemd, zijn kortdurende behandelingen die in de praktijk worden uitgevoerd door een huidtherapeut. De NeoStrata® ProSystem peelings maken gebruik van drie verschillende alfahydroxyzuren (AHA’s): glycolzuur, citroenzuur en amandelzuur. AHA’s zijn fruitzuren die van nature voorkomen in fruit en ander voedsel. Zo komt glycolzuur van nature voor in rietsuiker, citroenzuur in citrusvruchten en amandelzuur in amandelen.

Veel huidproblemen gaan gepaard met een overmaat aan dode huidcellen, waardoor de huid dikker en valer wordt en de poriën verstopt raken. AHA’s hebben een exfoliërend effect doordat ze de oppervlakkige lagen dode huidcellen als het ware losweken. Ze maken de huid gladder en hebben een diepgaand anti-agingeffect.

Een NeoStrata® ProSystem peeling is een techniek die specifiek werd ontwikkeld om de huid te vernieuwen. Hierbij wordt een sterk geconcentreerd AHA in alle veiligheid en gedurende korte tijd op de huid aangebracht en vervolgens chemisch geneutraliseerd om de behandeling te stoppen. Door deze behandeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd en komt er een nieuwe, frissere huid tevoorschijn. Doordat deze peelings de celturn-over stimuleren, is hun anti-agingeffect tot in de diepere huidlagen merkbaar. Na meerdere NeoStrata® ProSystem peelings ziet de huid er gezonder, gladder, compacter, steviger, minder vet en egaler uit, met minder restlittekens van acne.

AHA-peelings bieden het voordeel dat ze niet toxisch zijn. Ze worden voor oppervlakkige peelings gebruikt, omdat de huid bliksemsnel herstelt na een AHA-peeling.AHA-peelings worden meestal in reeksen van meerdere gecontroleerde handelingen toegepast. Het effect kan worden vergeleken met dat van een diepere peeling, echter zonder de nevenwerkingen van deze laatste.

Iedere huid heeft wel eens behoefte aan een oppepper of een intensieve boost! Ook hier voor kunt u terecht bij de huidtherapeut.

Uw huid wordt behandeld met verzorgende producten die ideaal zijn om de huid te kalmeren. Producten zonder parfum, hypoallergeen en niet comedogeen. Ze hebben een intens hydraterend effect op de huid en vlakken tekenen van huidveroudering uit zonder de huid te irriteren.

Voor het behandelen van pigmentvlekken in het gezicht, is de eerste stap een doelgerichte productlijn te gebruiken in combinatie met het laten peelen van uw huid.
Om bruine vlekken doeltreffend tegen te gaan, is een verzorgingsproduct aangewezen dat in alle fasen van de melanineproductie ingrijpt. Daarnaast is ook een zonnebescherming onontbeerlijk met een SPF beschermingsfactor van minstens 50, om nieuwe vlekken te voorkomen. Met dit verzorgingsprogramma kan de pigmentatie onder controle worden gehouden, kunnen vlekken zichtbaar worden verzacht en kan de teint worden opgehelderd en egaler gemaakt. De huidbehandelingen met peeling, bestaan uit een Targeted Benefit Peel om de huid op te helderen en te doen stralen.
Wanneer dit onvoldoende resultaten biedt (afhankelijk van hoeveelheid pigment en ontstaanswijze) kan er in samenwerking met een arts een ondersteunend product voorgeschreven worden of lasertherapie worden gestart.

Oktober 2016 lanceerde Neostrata de lancering van de NeoStrata ProSystem Retinol Peel. De geavanceerde sterke therapeutische peel bevat 3% Retinol met een Retinol Booster Complex™ om de huid te exfoliëren en het uiterlijk te verbeteren op fijne lijntjes en rimpels, reductie van acne, huid stevigheid verbeteren en tegelijkertijd een heldere, egale en gladde huid bewerkstelligen.

Deze peeling laat geen kleur achter op de huid. Wanneer de uren verstrijken, kun u wat witte verkleuring op gaan opmerken, maar dit is juist een indicatie dat de actieve ingrediënten aan het werken zijn. Dunne huidlaagjes zullen loslaten van uw huid.

Wanneer de peeling thuis na acht uur eraf gewassen wordt, of na een nacht slapen, kunt u gedurende 3-4 dagen milde schilferingen verwachten. Dagelijks de huid mild reinigen en een milde vochtverzorgende en beschermende crème zijn belangrijk om het herstel te bespoedigen. Er verschijnt een nieuwe huidlaag. De Restore producten zijn hiervoor het meest geschikt. Neostrata daily cleanser, bionic serum en bionic crème.

Het wordt aangeraden een serie van drie behandelingen te ondergaan met een maand interval voor de beste resultaten.

Ideaal als cosmetische procedure voor een ouder wordende huid, acne en fotoschade. De peel bevat een innovatieve blend van wetenschappelijk bewezen ingrediënten om de 3% retinol te ondersteunen:

  • NeoCitriate®– Target collageen voor antiaging egaliserende effecten
  • Aminofil®– Een aminozuur derivaat dat collageen help ten hyaluronzuur om lijnen en rimpels te verzachten.
  • Bisabolol – Een botanisch derivaat van Kamille dat helpt de huid kalmeren
  • Vitamin E – Geeft de huid een antioxidanten boost en beschermt tegen vrije radicalen
NeoStrata ProSystem Retinol Peel is alleen door huidtherapeuten en artsen te gebruiken.