sylvia

Sylvia van der Hagen

Welkom op de website van Basic Skincare: HUIDTHERAPIE. Mijn naam is Sylvia van der Hagen. In 2010 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut. Hiervoor heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid.

Oorspronkelijk ben ik begonnen met de opleiding allround schoonheidsspecialiste. Omdat ik hierin geen diepgang vond om grotere (huid)problematieken aan te kunnen pakken, heb ik na de opleiding Ondernemer/Manager detailhandel nog 4 jaar HBO huidtherapie gestudeerd.
Tijdens mijn stage, ben ik begonnen met werken als huidtherapeut.

Hierin heb ik zowel de medische kant als de cosmetische kant van het vak de afgelopen jaren aandacht geschonken. Mijn passie ligt bij het uitvoeren van diverse laserbehandelingen. Dit kan voor ontharen zijn, maar ook het verwijderen van pigmentlaesies, gesprongen vaatjes in het gelaat en tatoeages. Ook voer ik graag huid-verbeterende behandelingen uit, waaronder acnetherapie. Dit kan eventueel in combinatie met fruitzuurpeelingen en/of microdermabrasie.

Mijn absolute passie ligt bij het optimaliseren van een huid, om deze weer egaal, mooi, glad en strakker in haar jasje te krijgen. Dit is altijd een plan op maat met een diversiteit aan behandelingen, producten en supplementen voor een optimaal resultaat.

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor  Paramedici en de beroepsvereniging NVH.